Влада Єгипту виділяє величезні гроші на розвиток туризму

Єгипетська влада чітко розуміє, що без якісного стрибка в розвитку туристичної інфраструктури, яка існує в країні і вимагає великих капіталовкладень, ні про яку подальшу конкуренцію на рівних з іншими країнами, популярними серед туристів, і мови бути не може.

У державному бюджеті Єгипту на наступний рік на розвиток туристичного сектору економіки передбачена величезна сума – 3 мільярди доларів США, що в дев’ять разів перевищує ту суму, яка була закладена в бюджет 2019 року.

Перш за все, гроші будуть спрямовані на те, щоб кардинально модернізувати туристичну інфраструктуру. Гроші будуть направлятися готелям і курортним містам, які розташовані на березі Червоного моря, куди, в основному, і їдуть туристи з різних країн, у тому числі й України.

Уже восьмий рік поспіль економіка Єгипту поступово виходить з кризи, пов’язаної з різними політичними подіями в країні. Цього року підсумки роботи туристичного сектору будуть набагато кращі попередніх років. За даними міністерства туризму Єгипту, в минулому році країну відвідали понад 11 мільйонів туристів. Очікується, що цей рік буде не менш успішним, ніж минулий. Таким чином, фінансові надходження до казни тепер дозволять вкладати державні кошти у розвиток туристичного сектора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з січня по вересень 2019 року кількість українців, які вважали за краще відпочивати в Туреччині, склала 1,3 мільйона осіб. Цей показник на 11,6 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Щоб інтенсивно розвивати туристичний сектор, на 2020 рік заплановано виділити 240 мільйонів гривень з державного бюджету України, що в 10 разів більше, ніж в цьому році.