G-7: ми будемо «робити те, що необхідно», щоб захистити економіку

За повідомленням AFP, лідери семи найбільш розвинених економік світу (G-7) зобов’язалися використовувати все, що потрібно, для захисту економіки і допомоги працівникам, які постраждали від пандемії коронавируса.

«Ми вирішили скоординувати заходи і зробити все можливе, використовуючи всі інструменти політики для досягнення сильного зростання в економіці «великої сімки» та запобігання ризикам» негативного розвитку, – заявили лідери в своїй заяві після екстреної відеоконференції.

Крім цього, лідери доручили своїм міністрам фінансів щотижня проводити консультації про реалізацію заходів політики і «розробляти подальші своєчасні і ефективні дії».

Лідери також заявили прем’єр-міністру Японії Сіндзо Абе, що сподіваються на те, що Олімпійські ігри в Токіо все-таки відбудуться, вважає економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу.

S & P 500 впав приблизно на 8% в понеділок після чергової перерви в торгівлі на Уолл-стріт, хоча Федеральна резервна система США знизила базову процентну ставку майже до нуля і оголосила про плани купити облігації на 700 мільярдів доларів.