У країнах Євросоюзу не вистачає лікарів

Лікарі в багатьох країнах Європейського союзу вважають за краще звільнятися і працевлаштуватися в інших країнах.

Проблема нестачі лікарів починає всерйоз турбувати уряди багатьох країн, які входять до складу Євросоюзу.

Міністр охорони здоров’я Німеччини Йенс Шпан заявив, що в ситуації, яка склалася необхідно вживати кардинальних заходів, щоб гарантувати нормальне функціонування системи охорони здоров’я багатьох країн-членів ЄС.

На його думку, необхідно переглянути правила набору фахівців всередині Євросоюзу, «по-новому врегулювати переманювання фахівців певних професій всередині ЄС, не ставлячи при цьому під сумнів вільне пересування людей в Європі в принципі».

Високопоставлений чиновник переконаний, що ситуація не зовсім адекватна, коли при нестачі лікарів в Німеччині, вони вважають за краще працевлаштуватися в Швейцарські лікарні. Їхні місця займають лікарі з Польщі, яких не вистачає в їх країні. Виходить замкнуте порочне коло, який потрібно намагатися розірвати.

Одним з кроків, який вже зробив уряд Німеччини – це прийняття нового закону, який дозволить кваліфікованим фахівцям не з країн Європейського союзу, легше працевлаштуватися в Німеччині з перспективою отримати посвідку на проживання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, про дані, які оприлюднила лікарська палата Австрії. Вони свідчать про те, що в найближчі роки в країні буде поступово зменшуватися число лікарів. Останнім часом все більше фахівців їде в Німеччину, Швецію і Норвегію.

Джерело: news.eurabota.ua

18.01.2019