Ізраїльські школярі повертаються в школу на тлі зростання числа випадків коронавіруса

Reuters повідомляє, що в Ізраїлі сьогодні школярі повертаються до школи з обов’язковим носінням масок і тестами на коронавірус.

Представники охорони здоров’я побоюються, що через початок навчального року для більшості учнів крива захворюваності піде вгору перед єврейськими святами в цьому місяці і, можливо, доведеться оголосити про новий національний карантин.

Число нових випадків збільшується через варіант Дельта, і вчора за один день заразилися рекордні 10 947 чоловік при населенні 9,3 мільйона чоловік.

Однак прем’єр-міністр Нафталі Бенет, який вважає, що країна повинна навчитися жити з Сovid, наполіг на тому, щоб навчальний рік починався вчасно.

Для цього була запропонована бустерна доза вакцини (кожен громадянин Ізраїлю старше 12 років має право на таку дозу) і введена вимога про проходження тестів невакцинованих учнями і вчителями.

Про дані заходи було оголошено за кілька днів до початку нового навчального року, і багато батьків висловили невдоволення тим, що у них немає часу підготуватися до нових вимог.

Учні віком до 12 років (нижня межа вакцинації) повинні надати своїм вчителям записку від батьків про те, що вони пройшли швидкий тест, і результат негативний. Такий тест потрібно тільки в перший день в школі. Очікується, що тести доведеться знову робити до і після єврейських свят, оскільки вони проводяться при великому скупченні народу.

У районах з особливо високим рівнем коронавіруса в школах, в яких навчається менше 70% вакцинованих учнів, буде дистанційне навчання. За даними новинного сайту YNet, близько 10% ізраїльських школярів почнуть новий навчальний рік онлайн.