Суд США заборонив обов’язкову вакцинацію від COVID в 10 штатах

“Федеральний суд в США в понеділок заблокував наміри Адміністрації президента Джо Байдена ввести обов’язкову вакцину проти COVID – 19 для медичних працівників в 10 штатах”,- повідомляє Washinton Examiner.

Окружний суд США Східного округу штату Міссурі видав попередню заборону на постанову, згідно з якою медичні працівники повинні пройти вакцинацію до 4 січня. Тимчасове рішення випливає з справи Міссурі проти Байдена.

Попередня заборона поширюється на медичні установи на Алясці, Арканзасі, Айові, Канзасі, Міссурі, Небрасці, Нью-Гемпширі, Північній Дакоті, Південній Дакоті та Вайомінгу.

Десять штатів подали до суду на адміністрацію Байдена, стверджуючи, що постанова про обов’язкову вакцинацію неконституційна.

Нагадаємо, на початку листопада Апеляційний суд США призупинив дію вимоги президента про обов’язкову вакцинацію співробітників великих компаній.

Потім суд послався на “серйозні законодавчі та конституційні ” порушення, викликані встановленою вимогою.

Рішення суду стало відповіддю на спільне клопотання декількох компаній, правозахисних груп і представників штатів Техас, Луїзіана, Міссісіпі, Південна Кароліна і Юта.

Раніше Білий дім наказав близько 84 млн. співробітників приватних компаній в країні пройти вакцинацію від коронавірусу або пройти регулярне тестування до 4 січня 2022 року. Як випливає з наказу, дана міра призначена для компаній зі штатом від 100 або більше людей.