Українські туристи в цьому році облюбували Туреччину

Українцям відпочинок в Туреччині подобається все більше і більше. Про це свідчать дані статистики.

У вересні цього року в Туреччині побували 218,5 тисячі українських туристів. Якщо порівнювати з вереснем минулого року, то кількість мандрівників із України зросла на 17 відсотків.

Також підраховано, що з січня по вересень 2019 року кількість українців, які вирішили відпочити в Туреччині, склала 1,3 мільйона осіб. Це число на 11,6 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Якщо брати кількість туристів з усіх країн, які відвідали Туреччину в січні-вересні, то частка відпочиваючих з України склала 3,6 відсотка.

Туреччина протягом останніх років стає все більш популярною серед туристів із європейських країн. В цілому, в січні-вересні цього року країну відвідали 36,4 мільйона іноземних туристів, що на 14,5 відсотка більше, ніж у 2018 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2020 році відпочинок у Туреччині значно подорожчає. Пов’язано це з тим, що міністерство фінансів прийняло рішення про введення нового податку на дохід фірм, які надають різні послуги відпочиваючим.

В уряді Італії вирішили повернути дні безкоштовних відвідин культурних, історичних та архітектурних об’єктів, які фінансуються з державного бюджету.