Псевдостудостуденти в Польщі тепер не в тренді

Польський уряд визнав факт, що під виглядом студентів до країни щороку приїжджають тисячі молодих людей, щоб легалізуватися в Євросоюзі.

Уряд Польщі не тільки визнав, що до Польщі приїжджає велике число людей, які тільки на папері є студентами, а й вжив відповідних заходів, які ставлять бар’єр таким молодим людям.

Насправді, вони тільки формально зараховувалися студентами в один з польських університетів, але при цьому ніяких занять не відвідували. Використовуючи польське законодавство, яке не враховувало всі нюанси, тисячі українців могли швидше пройти процес легалізації в Євросоюзі. Щоб виключити можливість використання закону про вищу освіту для таких цілей, парламентом Польщі були розроблені і прийняті відповідні поправки.

У цих поправках до закону, який нещодавно підписав президент Польщі Анджей Дуда, вводиться істотне обмеження на в’їзд для іноземних громадян, які прибувають до країни під приводом отримання вищої освіти.

Згідно зі статистичними даними в 2018 році в польських університетах навчалися 72 тисячі іноземних громадян, 35 тисяч з них – українці.

Нагадаємо, раніше ми писали, що розроблений проект для зменшення випадків шахрайства з боку нечесних посередників.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький представив пакет податкових і соціальних ініціатив, які отримали назву П’ятірка Качинського.