Співробітники в Європі не хочуть повертатися в офіси

“Тільки 14% європейських співробітників хочуть повернутися в офіс і нормально працювати з 9:00 до 17:00. Більше половини кажуть, що вони стали більш продуктивними в результаті роботи з дому під час пандемії” – повідомляє Reuters.

За даними Євростату, близько 12% співробітників в Європейському Союзі в цілому працювали з дому, в порівнянні з приблизно 5% до пандемії.

У той же час “Гібридна робота” – поєднання роботи вдома і в офісі – має свої недоліки. Близько 83% працівників шукають більшої підтримки у своїх роботодавців, щоб збалансувати своє професійне та особисте життя.

“Відвідуваність – це застаріле поняття, і роботодавці повинні ретельно продумати, як відповідати вимогам сучасного гібридного життя», – сказав Бенджамін Браун, віце-президент Samsung Europe.

Дві третини європейців також заявляють, що вони переобладнали або планують вдосконалити свої будинки, наприклад, створивши вдома офісні приміщення, а 41% навіть вирішили переїхати.

51% кажуть, що технології допомагають їм встановлювати межі між робочим і особистим часом, наприклад, за допомогою мобільних будильників або додатків для управління часом.

«Технології, ймовірно, почнуть відігравати більш важливу роль у моніторингу нашого психічного стану, а також нашого фізичного здоров’я, а інтелектуальні пристрої стануть нашими помічниками на шляху до благополуччя», – сказав Майк Вікінг, генеральний директор Датського Інституту досліджень.