Ізраїль не хоче чути про будь-яку ядерну угоду з Іраном

Ізраїль не буде пов’язаний з будь-якою ядерною угодою з Іраном і продовжить вважати себе вільним діяти у разі потреби «без будь-яких обмежень» проти свого заклятого ворога. Про це повідомив прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет.

Непрямі переговори між Іраном та Сполученими Штатами щодо порятунку ядерної угоди 2015 року відновилися тиждень тому у Відні. Міністр закордонних справ Франції заявив у п’ятницю, що прогресу було досягнуто, хоча час минає.

«Ми безперечно стурбовані ядерними переговорами у Відні… Ізраїль не є стороною угод», — сказав Беннетт у публічній заяві перед парламентським комітетом.

“Ізраїль не пов’язаний тим, що буде прописано в угоді у разі її підписання, і продовжить зберігати повну свободу дій у будь-якому місці без обмежень”, – підкреслив він.

Ізраїль закликав світові держави зберегти військовий варіант, що заслуговує на довіру, проти Ірану при досягненні угоди.

Деякі експерти запитують, чи має сам Ізраїль військові можливості, щоб зупинити те, що він вважає іранською ядерною зброєю.