До 12 років в’язниці за порушення карантину в Сербії

Той, хто порушив свою накладену самоізоляцію, може отримати до 12 років в’язниці, сказала прем’єр-міністр Сербії Анна Бернабіч.

Президент Сербії Александр Вучич заявив у вівторок ввечері, що по всій країні набуває чинності заборона літнім людям старше 65 років виходити зі своїх будинків, а для всіх громадян вводиться комендантська година з 20:00 до 05:00. Армія бере під контроль медичні установи, кордони і центри тимчасового утримання мігрантів. Президент Сербії назвав заходи “важкими і непопулярними, але необхідними для порятунку людей” від коронавірусу.

За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість випадків у середу в Сербії становить 89. За словами глави уряду, буде встановлено особливий контроль з боку влади для громадян, які повернулися з-за кордону.

“Якщо під час перевірки ми побачимо, що вони порушують самоізоляцію, їх примусово відправлять в карантинні установи”, – сказав прем’єр на спеціальній прес-конференції.

Для розміщення таких громадян Міністерство юстиції надало три об’єкти в різних частинах країни.

До цього Сербія закривала кордони для в’їзду іноземців без реєстрації в країні і зобов’язувала громадян, які повертаються з-за кордону, дотримуватися самоізоляції будинку під загрозою штрафу. Уряд встановив ціни на продукти для дезінфекції та підтримки особистої гігієни та захисту.