Українці будуть розплачуватися банкнотами по 1000 гривень

В Україні вводять банкноту нового номіналу. Громадяни нашої країни незабаром отримають можливість розплачуватися грошовими знаками в одну тисячу гривень.

Напередодні в столиці представили макет довгоочікуваної банкноти. На опублікованих зображеннях можна побачити видатного українського вченого Вернадського, «дебютувавшого»в українській фінансовій системі.

В обіг дана одиниця вводиться вже з жовтня 2019 року. Відзначимо, що впровадження банкноти в грошову систему в НБУ хотіли ще з 2017 року, проте до реалізації даних планів приступили лише зараз.

Читайте також: Переказати гроші з Польщі до України стало ще простіше

Показаний журналістам макет купюри виконаний в блакитних тонах. Сама паперова одиниця буде мати розмір в 75 міліметрів на 160 міліметрів.

«Героєм» найновішого грошового знака виступив Володимир Вернадський. Академік був обраний НБУ не просто так, а тому, що в «лінійці» існуючих банкнот жодного разу не було вчених. Зі зворотного боку банкноти українці зможуть побачити зображення Національної академії наук України.

Сама банкнота виконана за допомогою високотехнологічних методів, завдяки яким вона не тільки захищена від підробок, але також відрізняється рідкісною красою і оригінальністю виконання.