Авіакомпанії перетворюють літаки, припарковані на злітно-посадочних смугах, в ресторани

“Найбільша авіакомпанія Японії пропонує першокласне харчування в припаркованому в аеропорту Ханеда в Токіо Boeing 777, за 540 доларів”, – повідомляє BBC.

All Nippon Airways (ANA) почала пропонувати цю послугу в середу і вже запланувала збільшення кількості місць на квітень після того, як місця в “ресторані” були швидко розпродані.

У той час, як місце в першому класі варте 59 800 ієн, відвідувачі можуть вибрати більш дешевий бізнес-клас за 29 800 ієн.

Перед світовою авіаційною галуззю стоїть складне завдання – вижити в умовах жорсткого карантину і обмежень на кількість пасажирів, які вже завдали серйозної шкоди деяким перевізникам.

Ряд авіакомпаній творчо обмірковують, що їм робити зі своїми літаками на землі під час пандемії.

Багато винайшли творчі способи збору доходів: популярними стали «польоти в нікуди», а також харчування на борту літака, що приземлився.

У жовтні Singapore Airlines запропонувала пасажирам пообідати на борту Airbus A380, припаркованого в головному аеропорту міста. Незважаючи на ціну, яка становить до 380 фунтів, місця в «повітряної кухні» були розкуплені за півгодини.

Ідея «ресторану на крилі» була придумана співробітниками, які хочуть краще використовувати припаркований літак.

Минулого тижня British Airways також представила своє перше «наземне» меню через свого партнера по кейтерингу DO & Co, хоча ці страви призначені для доставки на будинок. Є вибір з чотирьох різних наборів, кожен для двох клієнтів, від 80 фунтів стерлінгів.

Проте, Австралія не залишає спроб реанімувати авіабізнес через додаткові інвестиції. У четвер австралійський уряд випустив пакет на 1,2 мільярда доларів, щоб змусити людей витрачати гроші на поїздки всередині країни. Схема скоротить удвічі вартість майже 800 000 квитків на літак і триватиме до кінця липня.

Qantas, Virgin Atlantic і Jetstar продали квитки за півціни по більш, ніж 20 напрямках. Qantas також тестує цифровий додаток для подорожей.