Штрафи для пасажирів без масок в Південній Кореї

“Сьогодні в Південній Кореї вступив в силу наказ, який зобов’язує мешканців країни носити захисні маски в громадському транспорті і людних місцях для боротьби з коронавірусною інфекцією”,- повідомляє ТАСС.

“Маски є обов’язковими, особливо в медичних і дитячих установах, незалежно від соціальної дистанції”, – повідомило Національне управління з контролю і профілактиці захворювань.

З сьогоднішнього дня порушники будуть оштрафовані на суму до 100 000 вон (85 доларів США).

Винятки становлять діти до 14 років і люди, які не можуть носити маски за медичними показаннями. Маски також дозволено знімати під час медичних процедур, прийому їжі і плавання в басейні.

Тим часом міністерство охорони здоров’я Південної Кореї оголосило, що в країні відновлені безкоштовні щеплення від грипу. Вони були припинені 22 вересня, коли було виявлено, що близько п’яти мільйонів доз вакцини могли зіпсуватися через неправильне зберігання. Однак перевірка показала, що вакцина не втратила своїх властивостей.

За останні 24 години медики в Південній Кореї зареєстрували 102 нові людини, інфіковані COVID-19, в результаті чого загальна кількість випадків в країні з початку пандемії досягла 24 805 осіб.