Шахраї підробляли одне з найвідоміших італійських вин в світі

“Італійська поліція розгромила мережу з виробництва підробок знаменитого італійського вина Bogeri Sasikaya, яке вважається одним з найвишуканіших в світі і продається по сотням євро за пляшку”,- повідомляє Reuters.

Вино Bogeri Sasikaya, червоне, виготовляється з винограду, зібраного в регіоні біля узбережжя Тоскани, є одним з найвідоміших італійських вин з моменту його появи на ринку в 1970-х роках.

Агенти фінансової гвардії Італії заявили, що мережа по підробці вин розливала вино нижчої якості на складі недалеко від Мілана, а етикетка та упаковка оригінального вина були ретельно відтворені. Відтворені етикетки і коробки були доставлені з Болгарії.

«Пляшки і упаковка були повністю ідентичні оригіналам»,- сказав Даріо Сопранчі, полковник фінансової гвардії.

Двоє чоловіків, батько і син, були поміщені під домашній арешт, а ще 11 знаходяться під слідством після операції фінансової поліції, яка почалася в минулому році, коли з вантажівки випала коробка з підробленим вином і була виявлена ​​на узбіччі дороги.

В ході розслідування були перехоплені телефонні розмови, з яких з’ясувалося, що шахраї готували 1000 ящиків вина, кожен з яких можна було продати за 1800-2400 євро. Готувалося замовлення для Південної Кореї. “З перехоплених розмов було ясно, що вони збиралися продаватися приблизно по 500 євро за пляшку, тобто приблизно за 70 відсотків від ціни оригіналу”,- сказав Сопранеті.

Аферисти виробляли по 700 ящиків на місяць, заробляючи близько 400 000 євро. Однак поки не з’ясовано, як довго вони це робили.