Трамп обмежив отримання грін-карти і в’їзд до США на ПМЖ

“Президент США Дональд Трамп оголосив, що підписав указ про часткову зупинку імміграції до США, заявивши, що ця радикальна міра захистить робочі місця під час кризи, викликаної коронавірусом”, – повідомляє AFP.

Міра поширюється на людей, які претендують на постійне місце проживання або грін-карту. Сезонні працівники, такі, як іммігранти, які мають життєво важливе значення для сільськогосподарських робіт в США, все ще мають право на в’їзд. Фактично це 60-денний період, і, згідно зі статистичними оцінками, наведеними CNN, він зачіпає 26000 чоловік на місяць. Крім того, наказ не зупиняє подружжя і дітей громадян США, які, однак, не мають громадянства США, неамериканських працівників охорони здоров’я, подружжя і дітей військових США, а також осіб, що в’їжджають вдо США під приводом «національної безпеки».

«Щоб захистити наших американських робітників, я підписав розпорядження про призупинення імміграції до Сполучених Штатів. Це забезпечить те, що безробітні американці будь-якого походження будуть на перших позиціях в пошуках роботи, поки наша економіка не відновиться». Про це він сказав на прес-конференції.