Дональд Трамп: Наступного тижня почнеться «видалення» мільйонів мігрантів

Американський президент Дональд Трамп оголосив, що влада почне наступного тижня «вивозити» мільйони іммігрантів, які незаконно в’їхали до США. Президент не повідомив подробиць оголошеної акції.
«Наступного тижня ICE (Агентство по імміграції і митниці – PAP) почне процес «видалення» мільйонів нелегальних іноземців, які незаконно в’їхали до Сполучених Штатів. Вони будуть «видалені» так само швидко, як і прийшли»,- написав Трамп в Twitter.
За оцінками, близько 12 мільйонів іммігрантів проживають в США нелегально, в основному з Мексики і Центральної Америки.
Згідно з недавньою угодою, Мексика погодилася тимчасово прийняти іммігрантів з Центральної Америки, що очікують надання права на притулок в Сполучених Штатах до їх розгляду в судах США.
Мексика також погодилася розмістити війська Національної гвардії на південному кордоні, щоб не дати іммігрантам з Центральної Америки дістатися до кордону з США.
Трамп пригрозив, що в іншому випадку накладе штраф на мексиканські товари.
Трамп також написав, що Гватемала готується підписати угоду щодо прохачів притулку в США. Більш докладні відомості також не розголошуються, і гватемалська влада не підтвердила цю інформацію.
За словами американської правозахисної організації, Human Rights First «просто смішно» очікувати, що Гватемала зможе надати притулок біженцям, поки її громадяни біжать за кордон.