Туреччина запроваджує обов’язковий тест ПЛР для прибувають до країни

Міністерство закордонних справ з посиланням на Turkish Airlines повідомило, що Туреччина запроваджує обов’язковий тест ПЛР для людей, що прибувають до країни, включаючи пасажирів, які прямують транзитом через аеропорти.

Вимога про надання негативного результату тесту ПЛР Sars-CoV-2, яку країна вводить для всіх громадян, що в’їжджають на її територію, також буде застосовуватися до пасажирів, які прямують транзитом через аеропорти.

Раніше турецька авіакомпанія оголосила, що цей захід торкнеться тільки пасажирів, які прямують транзитом через сухопутні кордони.

Нові обмеження вступлять в силу о 23:00 29 грудня 2020 р.

Вимога про проведення негативного ПЛР, зробленого не пізніше ніж за 72 години до поїздки, поширюється на всіх пасажирів старше 6 років.

Пасажири, що прибувають до Туреччини, у яких немає такого результату, підлягають обов’язковому 7-денного карантину, після якого вони повинні здати аналіз і в разі негативного результату звільняються з карантину. Громадяни з позитивним результатом будуть проходити лікування за протоколом МОЗ Туреччини в турецькому медичному закладі.

Крім того, з 23:00 29 грудня 2020 року Туреччина призупинить польоти до/з Великобританії, Данії та Південно-Африканської Республіки, за винятком рейсів для репатріації.