Французький порт Кале знову приймає пасажирів з Великобританії

Кореспондент AFP зауважив, що вперше з неділі автомобілі з пасажирами з британського Дувра прибули до французького порту Кале вчора ввечері після відновлення вантажних перевезень з Великобританії.

Першим автомобілем, який відправився на поромі в Кот-де-Фландрія о 3:30 ранку, був мікроавтобус. На борту також було кілька вантажних трейлерів. За словами джерела в порту, дюжина туристичних автомобілів була вивантажено компанією Spirit of France.

За повідомленням адміністрації порту, до полудня трафік до Франції почне збільшуватися.

Французька влада дозволила повернення до країни вчора ввечері за умови, що мандрівники представлять негативний тест на СOVID-19, зроблений не пізніше, ніж 3 дні тому, з урахуванням нового штаму, що поширюється в Великобританії.

Блокада, оголошена в неділю, збільшила затори навколо Дувра, де зібралося близько 3000 вантажівок, тому що багато французьких транспортних компаній вирішили призупинити поставки з/до Великобританії.

“Після відновлення руху крім водіїв на поромах прибули туристи та інші громадяни Франції, а також різних країн Євросоюзу, які не могли покинути Великобританію протягом двох днів. Однак невідомо, чи зможуть вони повернутися до країн, які так і не відновили транспортне сполучення з островом”,- повідомляє ТАСС з посиланням на радіо France Info.