У Празі «пивні велосипеди» поставили поза законом

Репутація Праги як «пивної столиці» Європи в черговий раз підтвердилася. Однак, захоплення чехів і гостей їх столиці «шипучим» алкогольним напоєм загрожує безпеці жителів міста і численних туристів.

Так, влада Праги були змушена заборонити вкрай популярні екскурсії на «пивних велосипедах».

У столиці Чехії можна було замовити екскурсію по місту на спеціальних велосипедах, розрахованих на 10 – 15 чоловік. Транспортним засобом керували самі туристи, попутно пробуючи чеське пиво різних сортів. Гостей міста супроводжував тверезий гід, який контролював подорож і розповідав про визначні пам’ятки міста.

Читайте також: Українці можуть обмінювати валюту в терміналах на вулицях та в торгових центрах

«Пивні велосипеди» користувалися великим успіхом, з очевидних усім причин. Однак «нетверезі» екскурсії часто призводили до виникнення аварійних ситуацій та інших «неприємних» інцидентів ».

Місцева поліція зафіксувала тисячі скарг на п’яних туристів, оскільки місцеві жителі постійно повідомляли про шум і сміття від пасажирів «п’яних велосипедів». Також відпочиваючі створювали небезпеку для пішоходів та інших учасників дорожнього руху.

Напередодні майбутнього туристичного сезону «пивні велосипеди» були остаточно заборонені, а місцевим гідами доведеться вигадувати для туристів нові види розваг.