Зеленський заявив про готовність України припинити війну на Донбасі

Україна готова ухвалити необхідні рішення для припинення війни на Донбасі на новому саміті лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Настав час домовитися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн”, – йдеться у заяві президента.

Голова адміністрації Зеленського Андрій Єрмак заявив, що Україна хоче домовитися про такі заходи, як припинення вогню та обмін полоненими.

Вашингтон та Київ заявляють, що десятки тисяч російських військовослужбовців, передислокованих поблизу України, можуть готуватися до нового військового наступу. Вчора високопосадовці США та Росії зустрілися для переговорів у Женеві.

Цього тижня Росія та Захід розпочали тиждень дипломатії з високими ставками на тлі побоювань російського вторгнення в Україну.

Вчора після більш ніж семигодинних переговорів у Женеві офіційні особи Росії та США запропонували відновити переговори, але прориву не сталося.

“Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наполягає на тому, що Росія не має права голосу у питанні про те, чи може Україна вступити до НАТО. Ця тема перебуває у центрі важливих переговорів між Заходом та Росією цього тижня”, – повідомляє AFP.

“Колективний Захід не погодиться надати Росії “правові гарантії” щодо нерозширення альянсу на схід”, – сказав він.

Сьогодні у Брюсселі відбудеться засідання Ради Росія-НАТО.