Переможця «Євробачення» звинуватили у вживанні наркотиків в прямому ефірі

“Соліст італійської групи Maneskin, яка вчора ввечері виграла конкурс пісні «Євробачення» в Роттердамі, підозрюється у вживанні наркотиків під час прямої трансляції шоу по телебаченню”, – повідомляє Deutsche Welle.

Уточнюється, що під час голосування і підбиття підсумків голосування камери показали учасників конкурсу, які сиділи, в так званій, “зеленій кімнаті”. На одному з кадрів соліст Maneskin Даміано Девід схиляється над столом перед ним і робить рух, який, на думку багатьох глядачів свідчить про те, що він вживав кокаїн. Насправді, з відеозапису неможливо однозначно сказати, що сталося, так як перед Девідом стояли напої.

У соцмережах Maneskin відкинув всі звинувачення на адресу свого соліста. Сам Даміано Давид заявив, що не вживав кокаїн.

«Група категорично заперечує звинувачення у вживанні наркотиків, і зазначений співак добровільно пройде тест на наркотики після повернення додому», – йдеться в заяві організатора Євробачення.

Група і її соліст, а також керівництво італійської делегації наполягали на негайній здачі проби, але у організаторів конкурсу не було можливості організувати таку процедуру.

За словами Maneskin, одна із склянок на столі була розбита, і Даміано збирав осколки. EBU підтвердив, що на столі було виявлено скло. Організатори вивчають відео, обіцяючи надати додаткову інформацію.

Не повідомляється, чи загрожує дискваліфікація переможцям конкурсу, якщо звинувачення підтвердяться.