Росія звинуватила США в недобросовісній конкуренції вакцин проти COVID-19

Сполучені Штати змушують європейські країни купувати вакцини від коронавіруса тільки у американського виробника. Це створює перешкоди для поставок таких препаратів з інших країн, що неприпустимо.

Про це заявив вчора в інтерв’ю телеканалу Росія-24 голова Державної Думи РФ В’ячеслав Володін.

«Ми бачимо, що відбувається в Європі, де Сполучені Штати нав’язують тільки свій власний продукт, намагаючись зберегти монополію на отримання прибутку. Ми засуджуємо це. Це не прийнятно. Необхідно, щоб ринок був відкритий, і потрібно зробити все, щоб кожна країна, яка розробила вакцину, могла постачати її до інших країн. У цьому питанні не повинно бути ніяких перешкод», – сказав він.

За його словами, європейські структури намагаються заборонити країнам, які хочуть купувати вакцини в Росії або Китаї, рятувати власний народ.

«Коли вони отримають вакцину з США? У якийсь момент вони її отримають, але їм доведеться заплатити життями людей. Отже, ви бачите, що таке свобода за їхніми стандартами і який підхід до ситуації, коли мова йде про життя і смерті», – сказав російський політик.

Нагадуємо, що в січні Всесвітня організація охорони здоров’я проведе експертні консультації щодо застосування російської вакцини проти коронавіруса «Супутник V».

Росія була першою країною в світі, яка зареєструвала вакцину від COVID-19.