Економіка України одна з найбільш нещасних у світі

Виявляється, що не тільки люди бувають нещасними, але й економіки цілих країн, хоча, це здається дивним тільки на перший погляд, адже саме люди працюють на економіку країни.

Нещодавно економічні експерти всесвітньо відомого і авторитетного агентства Bloomberg опублікували результати порівняльного аналізу економік країн світу. В опублікованому звіті економіка України увійшла в десятку найнещасніших серед усіх країн світу.

При складанні списку експерти порівнювали рівень інфляції і кількість безробітних в різних країнах світу. Лідером антирейтингу є Венесуела. Криза в цій країні Південної Америки настільки глибока і всеосяжна, що влада вже кілька років не публікує дані про темпи зростання споживчих цін і рівень безробіття. За даними агентства Bloomberg, в цьому році інфляція може перевищити фантастичні 8 мільйонів відсотків. У минулому році цей показник досяг 930 тисяч відсотків. На другому місці знаходиться Аргентина, на третьому – Південно-Африканська Республіка. Що стосується економіки України, то згідно з рейтингом агентства Bloomberg, вона знаходиться на шостому місці, пропустивши вперед тільки економіки Туреччини і Греції.

Аналітики агентства відзначають, що ці країни все ще живуть в стані економічних потрясінь. Вони демонструють «убогий процес у справі приборкання зростання цін і повернення людей на роботу».

За підсумками проведеного дослідження, найщасливіша економіка світу на сьогоднішній день – економіка Таїланду. Сінгапур опустився з другого на третє місце.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що переважна більшість українських роботодавців планує протягом 2019 року суттєво підвищити своїм співробітникам заробітну плату.

Середня заробітна плата в Україні лише на 16 євро більша найнижчої мінімальної заробітної плати в Євросоюзі, яку нараховують працівникам у Болгарії.