На жаль, українці в Європі поки найбідніші

Середня заробітна плата в Україні лише на 16 євро більша найнижчої мінімальної заробітної плати в Євросоюзі, яку нараховують працівникам в Болгарії.

Сьогодні в ході слухань під назвою «Проблеми формування заробітної плати в бюджетній сфері та на державних підприємствах», які пройшли в профільному комітеті Верховної Ради, доповідачі озвучували невтішну статистику для українців. За всіма параметрами, в силу різних причин, які накопичуються з року в рік, держава не може забезпечити гідну оплату праці працівникам бюджетної сфери. Ця тенденція спостерігається вже протягом не одного десятиліття.

Як зазначалося на засіданні комітету Верховної Ради, Україна посідає останнє місце в Європі за рівнем заробітних плат. Мінімальна заробітна плата в Болгарії становить 261 євро, а середня в Україні – 277 євро. Коментарі зайві – числа говорять самі за себе.

Крім цього, у тарифній сітці скоротилося співвідношення між заробітною платою працівників низької кваліфікації і фахівців з вищою освітою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти Світового банку дійшли висновку, що бідних українців в країні стає менше.