ВООЗ попередила: ситуація в світі не поліпшується, а погіршується

“Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я – ВООЗ закликав країни продовжувати свої зусилля в боротьбі з коронавірусом, зазначивши, що глобальна ситуація погіршується”,- повідомляє Reuters.

«Понад шість місяців пандемії – це не час для розслаблення в жодній країні»,- заявив Генеральний секретар ВООЗ Тедрос Адханом Гебреесус на онлайн-брифінгу.

«Близько 7 мільйонів випадків COVID-19 було зареєстровано в ВООЗ і майже 400 000 смертей», – пояснив він, додавши, що ситуація в Європі поліпшується, але погіршується в усьому світі.

Більшість людей у ​​всьому світі, як і раніше ризикують заразитися коронавірусом, і найбільшою загрозою його подальшого поширення є самозаспокоєність, оскільки масові зібрання поновлюються в країнах по всьому світу.

Пандемія посилюється в усьому світі. Він зазначив, що майже 75% випадків відбуваються в 10 країнах, в основному в Північній і Південній Америці і Південній Азії.

«Я б сказав, що епідемія в Центральній і Південній Америці на даний час є найбільш складною з усіх ситуацій, з якими ми стикаємося в усьому світі», – сказав д-р Майк Райан, виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій.

Хоча ВООЗ «сподівається» на те, що в деяких країнах спостерігаються деякі ознаки поліпшення, дослідження показують, що більшість людей все ще схильні до ризику Covid-19.

«У цих країнах найбільшою загрозою зараз є самозаспокоєння. Ми продовжуємо наполягати на активному нагляді, щоб вірус не поширювався, особливо в тих випадках, коли відновлюються масові заходи ».