Пожежа на грецькому острові Закінф. Це популярне місце серед туристів

Понад сто пожежників борються з вогнем на грецькому острові Закінф. Місцеві ЗМІ повідомляють, що полум’я досягає будинків поруч з готелем, з якого раніше були евакуйовані туристи. Пожежні машини прибувають на острів з інших частин Греції.
На Закінфі горять ліси в південній частині острова між селами Агалас і Кері, звідки жителі були евакуйовані. В цілому більше 300 чоловік були доставлені в безпечне місце, в тому числі 120 з сусіднього готелю. Згідно з інформацією, два будинки згоріли. Місцева влада повідомляє, що ситуація складна і пожежа набула подальшого розповсюдження на десятки кілометрів.
До настання сутінків в пожежній операції, яка була ускладнена поривчастим вітром, брали участь літаки і вертольоти. Пожежні боролися з вогнем всю ніч. У районі морського курорту Лутракі, розташованого в 80 кілометрах на захід від Афін, також проводиться пожежогасіння. Вогонь спалахнув там в суботу опівдні. В якості запобіжного заходу в цьому районі був евакуйований православний монастир і будинок престарілих.