Уолл-стріт позитивно реагує на перемогу Джо Байдена над Сандерсом

Фондові торги Уолл-стріт почалися в середу з підвищенням після сильної роботи колишнього віце-президента Джо Байдена на супервівторок, повідомляє AFP.

Через 25 хвилин після початку торгів, промисловий індекс Доу-Джонса виріс на 1,7% до 26 357 пунктів. В даний час індекс становить 2,35% до 26 530 пунктів.

S & P 500 виріс на 1,98% до 3062 пунктів, а Nasdaq Composite Index виріс на 1,70% до 8 833.

Аналітики вказують на вторинний фактор волатильності ринку в останні тижні політичне зростання Сандерса і коронавірус як основний фактор.

Після того, як минулого тижня зазнали важких втрат, фондовий ринок США відновився в понеділок, але у вівторок знову повідомив про зниження на тлі скептицизму з приводу того, що надзвичайне рішення Федеральної резервної системи щодо скорочення основних відсоткових ставок через вірус прискорить економічне зростання.

Називаючи себе «демократичним соціалістом», Сандерс пообіцяв накласти тверді податки на багатих і радикально змінити здоров’я Сполучених Штатів, якщо він стане президентом. Ця політика стривожила інвесторів і потрясла ринки країни.

Але вчора Байден вийшов на перший план у битві за кандидата в президенти від Демократичної партії, вигравши в 10 з 14 штатів. Чотири держави перейшли в руки Сандерса.

Глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва сьогодні попередила, що глобальне економічне зростання сповільниться до рівня нижче 2,9 відсотка в порівнянні з минулим роком через вірус.