У ряді країн Європи відновлюється вакцинація AstraZeneca

“Після того, як Європейське агентство з лікарських засобів вчора в другій половині дня прийшло до висновку, що вакцина AstraZeneca безпечна і ефективна, деякі європейські країни оголосили про відновлення вакцинації”,- повідомляє Guardian.

Відповідно до джерел, які були присутні на урядовій зустрічі з регіональними лідерами, Іспанія поновить вакцинацію AstraZeneca на наступному тижні. Ірландія оголосить завтра своє рішення про відновлення використання вакцини. З завтрашнього дня AstraZeneca знову буде використовуватися в Італії, на Кіпрі, в Литві і Латвії. Швеція заявила, що їй потрібно «кілька днів», щоб вирішити, чи слід відновити вакцинацію AstraZeneca.

Тиждень тому кілька країн ЄС оголосили, що вони тимчасово припиняють вакцинацію AstraZeneca через повідомлення про поодинокі випадки утворення тромбів і низького рівня тромбоцитів серед людей, вакцинованих цим препаратом. Після розслідування Європейське агентство з лікарських засобів оголосило вчора, що вакцина AstraZeneca безпечна і ефективна, і що переваги переважують ризики.