В цьому році у Відні все-таки пройдуть різдвяні ярмарки

“Різдвяні базари Відня мають давні традиції і є невід’ємною частиною місцевої культури. Цього року вони відкриють свої двері відповідно до спеціально розробленої концепції безпеки і конкретних заходів для кожного окремого базару”,- заявили муніципальна влада австрійської столиці.

В цьому році Віденська різдвяний ярмарок відкриє свої двері для відвідувачів 12 листопада за дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Організатори базарів у співпраці з фахівцями з гігієни розробили комплексну концепцію профілактики. Як завжди, на базарах запропонують їжу, напої і різні сувеніри. Незважаючи на всі заходи і необхідні обмеження, різдвяні базари є нормою в різдвяний сезон. Головна вимога до їхньої роботи – відповідальна поведінка відвідувачів.

На різдвяних базарах обов’язково носити маску, а також дотримуватися необхідної дистанції, як для відвідувачів, так і для власників кіосків.

Саме тому в цьому році в австрійській столиці буде відкрито 18 базарів із загальною кількістю 852 кіоска, що на 178 точок менше, ніж в минулому році. Спеціально призначені «адміністратори» стежитимуть за дотриманням правил. Маски обов’язкові скрізь, крім прийому їжі, однобічний рух, а кількість відвідувачів обмежена.

Муніципальний ринок «Маркетс» контролює якість продуктів харчування і гігієну гастрономічних прилавків шляхом відбору проб і закликає всіх відвідувачів дотримуватися цих заходів, щоб убезпечити себе.