Фінляндія – найщасливіша країна в світі

“COVID-19 практично не змінив рейтинг найщасливіших країн світу: Фінляндія залишається на вершині четвертий рік поспіль, згідно зі щорічним опитуванням ООН”, – повідомляє AFP.

Дослідники, які дев’ятий рік займаються підготовкою «Доповідей про світове щастя», використовували дані Gallup з 149 країн, де людей запитували, чи відчувають вони себе щасливими. Крім того, при формуванні оцінки щастя були взяті до уваги такі показники, як ВВП, соціальна підтримка, особиста свобода і рівень корупції.

І знову лідируючі позиції займають європейські країни. На другому місці Данія, за нею йдуть Швейцарія, Ісландія і Нідерланди.

Нова Зеландія опустилася на 9-е місце. Це знову єдина країна в топ-10, яка не належить до Європи. Німеччина піднялася з 17-го на 13-е місце, а Франція перемістилася з 2-го на 21-е місце.

Великобританія опустилася з 13-го на 17-е місце, а Сполучені Штати опустилися на одну позицію до 19-го.

У нижній частині таблиці знаходяться африканські країни Лесото, Ботсвана, Руанда і Зімбабве. Афганістан був названий самою нещасною країною в цьому році.

Автори також порівняли дані цього року з трьома попередніми, щоб відобразити, як вплинула пандемія. Вони виявили значне зростання негативних емоцій більш, ніж в 1/3 країн. Зате позитивні емоції виросли в 22 країнах.