Циклон Амфан спустошив 14-мільйонну Калькутту в Індії

“Східне індійське місто Калькутта зруйновано потужним циклоном. В середу циклон Амфан обрушився на землю в східній Індії і Бангладеш, убивши щонайменше 15 осіб і затопивши прибережні райони сильним дощем з вітром”, – повідомляє BBC.

Багато з 14 мільйонів жителів Калькутти позбавлені електрики, зв’язок відключений. Міністр Західної Бенгалії Мамата Банерджі сказала, що розруха була «більшої катастрофою, ніж COVID-19».

Калькутта є столицею штату Західна Бенгалія, де було зареєстровано 3103 підтверджених випадки зараження.

«Сьогодні я зіткнулася з воєнною ситуацією», – сказала Бенерджі. Вона пояснила, що в результаті шторму загинули 10-12 людей у ​​Західній Бенгалії.

Амитабха Бхатасалі з BBC в Калькутті сказав, що велика частина міста і прилеглих районів була без електрики з 5 вечора. Мережі мобільного зв’язку не працюють в деяких найбільш постраждалих районах.

Місцеві інформаційні мережі показують викорчувані дерева, ліхтарі та світлофори, фото і відео затоплених вулиць і транспортних засобів, розбитих під деревами, що впали.

Польові журналісти носять маски, щоб захистити себе від COVID-19.

Каджал Басу написав в Facebook, що шторм – це як пекло. Він живе на 12-му поверсі багатоповерхового будинку в місті і зазначає, що будівля «гойдається», як під час землетрусу.

“Навіть при щільно закритих дверях і вікнах мій будинок скрипів під дією сильного вітру. Протягом 45 хвилин вулиці були затоплені», – сказав місцевий житель.

Більшість людей перебувають вдома, коли бушує шторм. Місто знаходиться в облозі через пандемію, і влада вже кілька днів готувалися до циклону.

Коронавірусние обмеження перешкоджають діям в надзвичайних ситуаціях і наданню допомоги.

Заходи COVID-19 і соціальні дистанції ускладнюють масову евакуацію людей, оскільки притулки не можуть бути використані на повну силу.

Амфан є першим суперціклоном, що утворився в Бенгальській затоці з 1999 року. Хоча його вітри ослабли, він все ще класифікується, як дуже серйозний циклон.