Тисячі людей по всьому світу взяли участь в акціях протесту проти COVID

Десятки тисяч людей взяли участь в акціях протесту проти обов’язкової вакцинації, бездіяльності у охороні здоров’я та інших заходів проти коронавіруса. Найбільше демонстрацій було в Європі, але хвиля невдоволення піднялася і в Австралії.

Найчисленнішими були акції у Франції, де передбачається, що всі співробітники в секторі охорони здоров’я повинні бути імунізовані, а відвідування громадських заходів та установ має бути дозволено тільки з пропусками здоров’я, які вказують на вакцинацію, хворобу або негативний результат тесту ПЛР.

Поліція повідомила, що в цілому 161 000 французів вийшли на вулиці ряду міст країни, додавши, що їх число збільшилося в порівнянні з аналогічними протестами тиждень тому, в яких в той час взяли участь 114 000 чоловік.

Демонстрація в центрі Парижа призвела до сутичок з поліцією із застосуванням сльозогінного газу. На іншому мітингу у французькій столиці, скликаному ультраправими політиками, скандували «Зупиніть диктатуру». Також протести пройшли в Марселі, Монпельє, Нанті і Тулузі.

Зіткнення з поліцією спалахнули також під час акцій протесту в Афінах, в яких взяли участь понад 4000 осіб, незадоволених обов’язкової вакцинацією і обмеженнями для тих, хто не вакцинований. Протестувальники в столиці та Салоніках зажадали відставки прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса, звинувачуючи його уряд у створенні загрози єдності нації.

Кілька тисяч людей також протестували в Італії проти сертифікатів COVID для відвідування громадських місць. Найбільша акція пройшла в Римі, зібравши близько 3000 чоловік. Всього демонстрації пройшли більш ніж в 80 містах країни.

Кілька тисяч противників вакцин також зібралися на мітинг в центрі Лондона.

Без масок, з порушенням правил, в Австралії зібралися тисячі протестуючих, невдоволення яких було спровоковано наміром влади зберегти обмежувальні заходи в країні до жовтня. Шістдесят чоловік були арештовані в ході зіткнень з поліцією в Сіднеї.