У Тунісі де-факто військовий стан, парламент розпущений

“Президент Тунісу Кайс Саїд, який заморозив роботу парламенту, заборонив Рашиду аль-Гануші і 64 депутатам залишати країну”, – повідомляє РІА Новини з посиланням на портал Tunisie Numerique.

Як повідомляє видання, заборона поширюється на депутатів, щодо яких ведуться судові позови.

Аль-Гануші, який також є лідером ісламістської партії «Аль-Нахда», відправив відеозвернення, в якому закликав тунісців «захищати завоювання революції» і організувати демонстрацію проти «державного перевороту». За його словами, партія проведе збори для оцінки ситуації.

Окремо видання повідомляє, що на тлі політичних подій в країні тимчасово виконуючим обов’язки глави МВС призначено начальника президентської гвардії Халед Яхав.

Раніше Саїд звільнив прем’єр-міністра Хішама аль-Мешіші і призупинив роботу парламенту, позбавивши всіх законодавців недоторканності на тлі антиурядових протестів по всій країні. Саїд взяв на себе керівництво за допомогою нового прем’єр-міністра, якого буде призначено пізніше. Він підкреслив, що діє в рамках закону і відповідає на вимоги людей.

Пізніше в президентському кабінеті уточнили, що робота парламенту призупинена на 30 днів. Туніська армія оточила будівлю парламенту в столиці.