Процес виходу Великобританії з ЄС може бути пролонговано

Імовірність відстрочки Brexit дуже висока.

Історія з угодою, не прийнятою парламентом Великобританії, яку розробив уряд Терези Мей, набирає нових обертів. Парламентарії разом з урядом вже вкотре намагаються знайти вихід із ситуації, в яку самі себе і загнали. З цією метою 29 січня парламентаріями буде зроблена спроба проголосувати ряд поправок до угоди про вихід країни з Європейського союзу.

Якщо поправки будуть проголосовані, то, як повідомила спікер Палати громад британського парламенту Андреа Лідсом, дата виходу Великобританії з ЄС може бути перенесена на кілька тижнів. Робиться це з метою доопрацювання та узгодження оновленої угоди з керівництвом Євросоюзу.

Зокрема Лідсом заявила, що «ми можемо прийняти законодавство, і я думаю, що у нас, незважаючи ні на що, дуже міцні відносини з нашими друзями і сусідами з ЄС. Можливо, нам знадобитися кілька додаткових тижнів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що проблеми із голосуванням в парламенті Британії, щодо виходу країни із ЄС, уряд Ірландії активізував підготовку до «жорсткого» Brexit.