Тигри, мавпи, птахи. Тисячі тварин конфісковані Інтерполом

«Котячі, примати, черепахи, рептилії, птахи, і навіть акули – тисячі диких тварин конфісковані в ході операції, проведеної в більш ніж в ста країнах світу»,- повідомив в середу Інтерпол. Близько 600 осіб було затримано.
Під час операції, що координувалася Інтерполом і Всесвітньою митною організацією (СОТ), в 109 країнах поліція заарештувала 582 підозрюваних, а також захопила 440 слонових іклів, понад півтонни слонової кістки, 2550 кубометрів деревини і 2600 рослин.
Були конфісковані в цілому 23 примата, 30 великих котячих, понад 4300 птахів, майже 10 тисяч морських тварин, у тому числі, морські коники, дельфіни і акули, близько 10000 черепах і близько 1500 інших рептилій.
У Великобританії конфіскували шкури крокодилів, десятки папуг покладених один на одного в маленькій клітці.
А в Нігерії захопили півтонни панголінів, один з видів відловлених браконьєрами ящерів, яким традиційна китайська медицина приписує багато властивостей.
Арешти і конфіскації були ініційовані міжнародною групою слідчих і митників з Інтерполу в Сінгапурі. Як заявила міжнародна поліцейська організація, що базується в Ліоні, в найближчі тижні можуть статися нові затримання.
«Це третя операція Інтерполу в такому масштабі, проведених в 2018 та 2017 років роках. Кожен раз конфіскують диких тварин і предмети, які на чорному ринку коштують мільйони доларів»,- повідомляє агентство AFP, не уточнюючи конкретну суму.