Ситуація з поїздками в та з Туреччини, Ірану, Японії, ПАР, Лівану, Естонії

Оновлено інформацію про заходи та обмеження на пересування всередині Європи та по всьому світу у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Естонія. Балтійська Республіка закриває свої кордони для іноземних громадян сьогодні (17 березня). Вживаються заходи, що дозволяють естонцям або особам, які мають посвідку на проживання, в’їжджати в країну.

Також були встановлені процедури для перетину національних кордонів під час обмежень. Тільки громадяни Естонії і жителі Естонії з видом на проживання або правом на проживання зможуть в’їхати в Естонію в доступному для огляду майбутньому, в тому числі власники так званих сірих паспортів.

Іноземний громадянин, у якого немає симптомів захворювання і чий близький родич є громадянином Естонії або має право на проживання, може в’їхати в країну за спеціальним дозволом поліції. Іноземцям, яким необхідно в’їхати в Естонію для міжнародного військового співробітництва, також буде надано доступ. Для в’їзду в Естонію дозволяється міжнародне перевезення товарів, у тому числі харчових і медичних товарів. Додатковий доступ буде надано людям, які надають життєво важливі послуги, наприклад постачальникам палива.

Російська авіакомпанія “Аерофлот” припинить рейси між Москвою і Таллінном з четверга (19 березня)до 30 Квітня. Finnair, найбільша авіакомпанія Фінляндії, скасує рейси в Естонію з сьогоднішнього дня.

Туреччина. Була отримана інформація про те, що зараження на турецьких кордонах є ефективним набором заходів, який застосовується щодо міжнародних водіїв вантажівок. Зазначені заходи передбачають, що водіям-громадянам Німеччини, Іспанії, Франції, Данії, Швеції, Норвегії, Австрії, Бельгії, Нідерландів, Китаю, Ірану, Іраку, Південної Кореї, Японії, Італії, Таїланду, спеціального адміністративного району Гонконгу, Сінгапуру буде відмовлено в доступі до турецької території і ті ж, які будуть повернуті в якості “небажаних пасажирів” (INAD).

Крім того, прямо зазначено, що в даний час Болгарія і Греція не входять в цей список країн. Водії-громадяни третіх країн, які були в одній з перерахованих вище країн за останні 14 днів, поміщаються в карантин до закінчення 14-денного терміну дії. Після закінчення карантинного періоду та медичного огляду для підтвердження відсутності симптомів вірусу, водіям дозволено перебувати на території Туреччини. Вантажні автомобілі з водієм піддаються ретельній дезінфекції і випускаються через 6 годин.

Водіям третіх країн, які не були в жодній з вищезазначених країн, дозволяється в’їжджати на турецький кордон після дезінфекції та карантинного перебування протягом 6 годин.

Наприклад, якщо водій – український громадянин не був у згаданих вище країнах, він буде допущений на турецьку територію після проведення відповідної процедури дезінфекції. У разі, якщо той же був в будь-якій з перерахованих країн (наприклад, в Італії), він зможе перетнути турецький кордон після 14-денного карантинного терміну і дезінфекції.

Водії-громадяни Туреччини приймаються через кордон за умови, що у них не розвинувся Типовий вірусний симптом, і після проходження спеціального медичного обстеження та дезінфекції.

Ізраїль. Щоб запобігти поширенню коронавірусу, були вжиті додаткові заходи щодо закриття всіх дитячих садків, значного скорочення кількості персоналу на робочому місці. Обмежено громадський транспорт, скорочено кількості пасажирів в автобусах і поїздах. Лікарня Хашарон в Петах-Тикви буде перетворена в спеціальну лікарню для лікування хворих коронавірусом. Введено великі обмеження на публічні збори.

Уряд схвалив надзвичайні заходи, дозволивши Службі національної безпеки відстежувати мобільні телефони людей, інфікованих коронавірусом, і тих, хто контактував з ними протягом останніх 14 днів, перш ніж був поставлений діагноз. Захід діятиме протягом 30 днів і має бути схвалений відповідним парламентським комітетом Кнесету.

Ліван. У Лівані після введення надзвичайного стану, оголошеного 15 березня, в країні застосовуються такі заходи: зобов’язання громадян не залишати свої будинки, за винятком випадків особливої необхідності; Бейрутський Міжнародний аеропорт, а також всі повітряні, наземні і морські пункти в’їзду і виїзду в Лівані будуть закриті з 00.00 26 березня, а заходи будуть діяти до 24.00 29 березня.

Іран. Незважаючи на майбутній заборона Катару на іноземних громадян, катарські авіалінії продовжують виконувати регулярні рейси один раз в день по маршруту Доха-Тегеран-Доха. Крім трьох рейсів на тиждень в суботу, понеділок і середу до Франкфурта, авіакомпанія Iran Air виконує три рейси на тиждень в понеділок, середу і п’ятницю в Париж і три рейси на тиждень в неділю, вівторок і четвер в Лондон.

Японія. Приблизно 60% міжнародних рейсів до Японії і з Японії будуть скасовані до 21 березня через пандемію коронавірусу і заходів, прийнятих національними урядами. Очікується найбільш значне зниження кількості регулярних рейсів в порівнянні з Китаєм (з 1600 до 150 рейсів), Республікою Корея (з 900 до 30), Тайванем з 700 до 300), США (з 520 до 480). Очікується, що кількість рейсів В і з Гонконгу, Таїланду і Макао буде скорочено. Рейси до Європи також скасовані. Кількість рейсів в пункти призначення в Італії було скорочено з 12 до 5. Японія ввела 1 клас (увага) щодо поїздок в усі країни Шенгенської зони.

Південно-Африканська Республіка (ПАР) – введено надзвичайний стан з наступними надзвичайними заходами: з 18 березня введено заборону на поїздки з країн з високим рівнем ризику-Італії, Іспанії, Німеччини, Ірану, США, Південної Кореї та Китаю. Всім південноафриканським громадянам пропонується негайно припинити всі поїздки в і з ЄС, США, Ірану, Південної Кореї та Китаю. Візи в США, Великобританію, Китай, Італію, Німеччину, Іспанію, Південну Корею та Іран припинені. Всім особам, які були в країнах з високим ризиком протягом останніх 20 днів, буде відмовлено у в’їзді в ПАР. Станом на 16 березня 35 з 53 сухопутних прикордонних переходів і 2 з 8 портів в ПАР були закриті.

З 18 березня цього року і до кінця Великодніх канікул – 13 квітня всі школи закриті. Закриття університетів також обговорюється.