Українці їдуть працювати в інші країни, а вдома роботи достатньо

Виробнича сфера лідирує за кількістю пропонованих вакансій. На українських підприємствах хронічно не вистачає висококваліфікованих фахівців – інженерів і технологів.

Масовий відтік кваліфікованих кадрів з України в інші країни з метою працевлаштування, вже призвів до ситуації, коли на фабриках і заводах велике число вакансій.

Найбільший дефіцит спостерігається на підприємствах Києва – третина від загальної кількості незаповнених робочих місць, 11 відсотків в Дніпрі, кожна десята вакансія від харківських роботодавців, а 5 відсотків пропозицій роботи припадає на Львів, Одесу і Запоріжжя.

Найчастіше шукають людей на робочі спеціальності – майже 40 відсотків пропозицій, на 25 відсотків вакансій шукають, але мало знаходять на пропоновану заробітну плату інженерів. За всіма позиціями число вакансій набагато більше надісланих резюме.

Але поки роботодавці, незважаючи на ситуацію, що склалася, не поспішають істотно підвищувати заробітну плату. З цього можна зробити висновок, що ситуація ще не настільки критична.

Нагадаємо, раніше ми писали про роботодавців Харківської області, які протягом жовтня офіційно працевлаштували 57 тисяч працівників.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018