Pfizer запросив FDA екстрене застосування таблетки проти COVID-19

“Компанія Pfizer оголосила, що звернулася до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) з проханням дозволити використання експериментальної противірусної таблетки проти COVID-19, відомої як PF-07321332 або Paxlovid, для екстреного застосування”, – повідомляє CNN. .

Таблетку слід використовувати у поєднанні з більш старим противірусним препаратом – ритонавіром. Як пояснили в компанії, він призначений для лікування COVID-19 від легкого до помірного ступеня тяжкості у пацієнтів із підвищеним ризиком госпіталізації чи смерті.

У зв’язку з тим, що в усьому світі від цієї руйнівної хвороби загинуло понад 5 мільйонів людей і незліченну кількість життів постраждали від цієї руйнівної хвороби, існує гостра необхідність у варіантах лікування, які рятують життя. Величезна ефективність, досягнута в нашому нещодавньому клінічному випробуванні PAXLOVID, та його потенціал для порятунку життів та запобігання госпіталізаціям, якщо це дозволено, демонструють вирішальну роль, яку пероральні противірусні препарати можуть відіграти у боротьбі з COVID-19», – йдеться у заяві Альберта. голова та головний виконавчий директор Pfizer.