29 жовтня лідери ЄС проведуть відеосамміт по COVID-19

“На наступному тижні європейські лідери проведуть відеоконференцію, щоб обговорити, як краще координувати свої зусилля по боротьбі з пандемією COVID-19 з урахуванням різкого зростання інфікування в державах-членах”,- заявив вчора ввечері в Твіттері президент Європейської ради Шарль Мішель.

Це буде перший з відео-самітів, які лідери ЄС пообіцяли проводити на регулярній основі для обговорення шляхів боротьби з пандемією.

«Нам необхідно активізувати наші колективні зусилля по боротьбі з COVID-19», – написав в Твіттері Мішель. “Зустріч почнеться ближче до вечора і відбудеться на наступний день після очікуваного оголошення Європейською комісією про нові плани щодо зміцнення співпраці між державами-членами в стратегіях тестування, відстеження контактів інфікованих і заходів, що вживаються в період карантину”, – повідомив чиновник.

27 країн ЄС вели боротьбу з коронавірусом за допомогою різних, часто суперечливих заходів в перші місяці пандемії. Очікується, що більш тісна координація запобіжить повторенню відмінностей, що спостерігалися при першій хвилі.

Національні заходи, що вживаються сьогодні, як і раніше значно різняться.