Румун помер від передозування парацетамолу

Чоловік з північно-східного румунського графства Ботошань помер в результаті передозування парацетамолу після спроби вилікувати себе від COVID-19. Про це повідомляє агентство «Агресс».

За словами директора Управління громадської охорони здоров’я Моніки Адаскалічеі, 70-річний чоловік впав у глибоку кому, і його родичі викликали швидку допомогу. Однак лікарі не змогли його врятувати. Адаскалічеі сказала, що, за словами членів сім’ї, у цього чоловіка були респіраторні симптоми, такі, як кашель, лихоманка, біль у грудях та інші, більше тижня.

«Пацієнт приймав протягом декількох днів, крім інших ліків, дві таблетки парацетамолу по 500 міліграмів кожні чотири години, тобто 6 грамів парацетамолу кожні 24 години, що занадто багато », – каже Адаскалічеі.

Глава Управління громадської охорони здоров’я повідомив, що в машині швидкої допомоги чоловікові зробили експрес-тест на антиген COVID-19, а у відділенні невідкладної допомоги – тест ПЛР. Обидва тести були позитивними. За її словами, під час госпіталізації у пацієнта була поліорганна недостатність, в тому числі печінкова, що прискорило його смерть.

Адаскалічеі нагадала, що самолікування, зокрема при COVID-19, протипоказано, а наслідки такого рішення можуть бути дуже серйозними.