Південна Корея намагається обмежити спалах COVID-19 в тюрмі Сеула

“Влада Південної Кореї намагається приборкати групу заражень коронавірусом в тюрмі в Сеулі, оскільки в’язні роблять знаки з-за грат з проханням про допомогу”, – повідомляє Reuters.

Міністерство юстиції повідомило, що в тюрмі на південному сході Сеула заразилися 771 ув’язнений і 21 співробітник.

“У вівторок міністр юстиції Чу Мі Е відвідав в’язницю і розпорядився звільнити інфікованих ув’язнених і прискорити умовне звільнення зразкових ув’язнених”,- йдеться в заяві міністерства.

Тим часом в ЗМІ з’явилися фотографії в’язнів, які тримають таблички з написом «Будь ласка, врятуйте нас». На цьому тижні від COVID-19 помер ув’язнений.

За даними Корейського агентства з контролю і профілактиці захворювань (KDCA), за станом на північ у вівторок по всій країні було зареєстровано 1050 нових випадків, в результаті чого загальне число досягло 59 773, загинуло 879 осіб.

“На прохання Корейських збройних сил (USFK) військові лікарі США проведуть вакцинацію південнокорейських військовослужбовців під спільним командуванням проти коронавіруса”, – повідомив на брифінгу офіційний представник міністерства оборони Південної Кореї Бу Сун Чан.

«Ми повідомили USFK про наше схвалення вакцинації громадян Південної Кореї, виходячи з того, що імунізація є добровільною», – сказав Бу.

Військовослужбовці США, дислоковані в Південній Кореї, отримали перші дози вакцини від COVID-19. До складу USFK входять близько 28 500 військовослужбовців США, а також тисячі інших робітників і членів сімей.

“Влада може ще більше посилити правила соціального дистанціювання в ці вихідні, оскільки поїздки в кінці року збільшили ризик нових підтверджених випадків”, – заявив прем’єр-міністр Чун Сецюнь на засіданні уряду.

«У нас відносно низький відсоток підтверджених випадків серед населення, але близько 40% кумулятивно підтверджених випадків сталися в останній місяць», – сказав Чанг. «Ця хвиля інфекцій стає найбільшою кризою», – додав він.