Пентагон протягом двох місяців заморозив будь-яке пересування американських військ по всьому світу

Пентагон оголосив, що протягом двох місяців заморожує всі заплановані пересування американських військ по всьому світу, включаючи розміщення і репатріацію військового персоналу з місць конфлікту через епідемію нового коронавірусу.

Міністр оборони Марк Еспер наказав призупинити всі військові і цивільні пересування міністерства і членів їх сімей, які проживають з ними, на 60 днів.

Наказ охоплює близько 90 000 американських військовослужбовців за кордоном і поширюється на всі військові навчання, розгортання, передислокації і інші рухи.

«На сьогоднішній день цей наказ не призначений для того, щоб вплинути на виведення американських військ з Афганістану, який повинен закінчитися через 135 днів після підписання угоди», – йдеться в заяві Пентагону, укладеній з талібами 29 лютого.

Станом на 25 березня Пентагон підтвердив 435 випадків коронавірусной інфекції серед свого військового і цивільного персоналу, членів сімей та субпідрядників. Один субпідрядник помер.

У вівторок було зареєстровано три заражених морських піхотинця США на борту авіаносця Теодора Рузвельта, який плаває в Тихому океані. Вони були евакуйовані, а люди, з якими вони контактували, були ізольовані.