Лагард: жінки-лідери проявили себе краще в умовах кризи

“Жінки-лідери відчувають себе краще під час кризи”, – вважає глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістіна Лагард.

Зокрема, мова йде про кризу через пандемію коронавіруса. За її словами, існує різниця у спілкуванні, і це на користь жінок-лідерів.

Про це заявила Лагард в онлайн-інтерв’ю The Washington Post.

«Я буду вкрай упередженою. Я не буду виступати в ролі центрального банку на цьому етапі, але я б сказала, що сама на своєму досвіді переконалася в тому, що жінки працюють краще»,- сказала вона.

Лагард, яка є першою жінкою-президентом ЄЦБ, привела в якості гарного прикладу канцлера Німеччини Ангелу Меркель.

Вона допомогла громадськості в її країні зрозуміти, навіщо потрібні маски, соціальна дистанція і більш жорсткі заходи блокади.

“Жінки-лідери з Тайваню, Бельгії та Нової Зеландії також змогли добре пояснити, що і чому влада робить без надмірного тиску”,- додала вона.

Німеччина добилася більшого успіху, ніж багато європейських сусідів, а Тайвань і Нова Зеландія вважаються успішними в боротьбі з пандемією.

Навпаки, спостерігачі відзначають, що лідери-чоловіки, такі, як президент США Дональд Трамп, президент Бразилії Джейрах Болсонаро і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон недостатньо боролися за контроль над спалахами в своїх країнах.