10% британців не миють руки після відвідування туалету

Пандемія змусила багатьох переглянути свої гігієнічні звички. Дослідження, проведене у Великобританії, показує, що, незважаючи на кризу зі здоров’ям, десять відсотків жителів країни до цих пір не миють руки після відвідування туалету.

Опитування, проведене OnePol від імені компанії Citron Hygiene, що надає гігієнічні послуги, охопило 2000 чоловік.

Результати показують, що, слідуючи рекомендованим заходам щодо обмеження поширення вірусу, середній британець тепер миє і дезінфікує свої руки не менше восьми разів на день – те, що він робив тільки п’ять разів на день до пандемії.

Однак шокує те, що десять відсотків жителів острова до сих пір не миють руки після відвідування туалету, навіть публічного.

Опитування також показує, що британці збільшили час миття рук з менш ніж 13 секунд до пандемії до в середньому 19 секунд.

Автори дослідження також виявили, що перед закликом до більш суворої гігієни 45 відсотків британців кашляли і 30 відсотків чхали, прикриваючись руками і не мили їх після цього. Перед пандемією чверть пропускала миття рук перед приготуванням їжі та дві п’ятих перед їжею.

Тепер 83 відсотки завжди миють руки після кашлю в кулак, а 85 відсотків – після чхання.

В даний час британці також частіше миють руки після використання ноутбука або клавіатури, відвідування супермаркету, ігри з тваринами.

Половина респондентів повідомляють, що зараз вони використовують антибактеріальні гелі частіше, ніж до пандемії. Тридцять відсотків кажуть, що вони частіше дезінфікують свої будинки, ніж раніше.