ЄС купує нові 100 мільйонів доз вакцин Pfizer

Європейська комісія (ЄК) оголосила про свій намір закупити додатково 100 мільйонів доз вакцин у консорціуму Pfizer і BioNTech, в результаті чого загальна кількість доз, закуплених ЄС, досягне 300 мільйонів. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен.

«Ми вирішили закупити додатково 100 мільйонів доз вакцин Pfizer. Цим ми збільшимо дози цієї вакцини для ЄС до 300 мільйонів. І це ще не все!” – написала вона в Twitter.

Початковий контракт Європейської комісії на попереднє замовлення вакцини Pfizer було сформульовано таким чином: Європейська комісія замовила 200 мільйонів доз з правом розширити замовлення ще на 100 мільйонів. Поставка перших 200 мільйонів доз повинна бути завершена до осені 2021 року. Даних про терміни доставки додаткових 100 мільйонів доз немає.

Всього Єврокомісія підписала шість контрактів на поставку вакцин з різними західними фармацевтичними компаніями. Якщо всі вони завершать розробку вакцини і сертифікують її в ЄС, спільнота може розраховувати отримати в цілому до 2 мільярдів доз протягом наступних двох-трьох років.