Коронавірус викличе більше викидів CO2

Згідно з дослідженням міжнародної природоохоронної організації Greenpeace, тільки в Німеччині пасажири, перемикаються з громадського транспорту на приватні автомобілі через страх заразитися новим коронавірусом, можуть викликати додаткові 3 мільйони тонн викидів CO2 на рік.

«Багато німецьких міст можуть зіткнутися з пробками, так як кількість автомобілів на вулицях значно збільшується», – попередили екологи.

«Щоб запобігти зараженню коронавірусом під час пересування по місту, в містах необхідно створити більше місця для велосипедистів і пішоходів», – говорить експерт з дорожнього руху Грінпіс Маріон Тіман. «Завдяки поліпшеним велосипедним і пішохідним доріжках міста можуть перешкоджати тому, щоб людей змушені були повертатися до своїх машин».
У заяві для преси Грінпіс високо оцінив зусилля таких міст, як Мілан і Мадрид, де недавно було додано більше місця для велосипедистів і пішоходів, щоб врахувати соціальне дистанціювання під час пандемії.

«Це величезна можливість домогтися прогресу в переході на більш безпечні, екологічно чисті і більш сприятливі для клімату види транспорту», ​​- сказав Тіман.

Тільки в Німеччині викиди CO2 в результаті дорожнього руху в 2020 році складуть 163,5 млн.тон.