Китай спростив правила тестування спортсменів на Covid перед Олімпіадою

Організатори зимових Олімпійських ігор у Пекіні спростили вимоги до тестування на Covid-19 для учасників на тлі кількості випадків захворювання в столиці. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Вже 106 із понад 3000 спортсменів, які прибули на Олімпіаду, дали позитивний результат на вірус.

Тепер учасникам достатньо буде досягти порога 35 одиниць замість 40, щоб отримати допуск до змагань. Чим вище значення, тим менш заражена людина. Спочатку Китай вибрав більш високу ставку, хоча значення 30-35 поширене в інших країнах.

Додатковим полегшенням для близьких контактів стане те, що час їхньої ізоляції скоротиться вдвічі – з 14 до 7 днів. Ті, у кого позитивний результат тесту на Covid-19 під час Ігор, як і раніше, зможуть брати участь, якщо вони здадуть два негативні тести пізніше.

За межами закритих територій для проведення заходу жителі Пекіна стикаються із суворішими обмеженнями та новими блокадами. Близько 2 мільйонів жителів пекинського району Фентай отримали наказ пройти тестування, оскільки раніше цього тижня було виявлено кілька випадків локальної передачі вірусу.

Людям, які купили безрецептурні ліки від лихоманки або кашлю, також було запропоновано пройти тест протягом трьох днів після покупки.

Китайська влада прагне викорінити невеликі спалахи коронавірусу до початку Олімпійських ігор 4 лютого, оскільки Пекін дотримується своєї стратегії нульового поширення вірусу.