Білий дім розглядає питання про фінансову допомогу працюючим американцям в умовах зараження

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає питання про виплату грошей робочим в умовах спаду на фондовому ринку, закриття шкіл і рекомендацій з виконання домашніх завдань, викликаних коронавірусом, пише британська Daily Mail.

«Допомога оцінюється в 1000 доларів США на людину в місяць. Ми серйозно розглядаємо можливість вжиття заходів», – заявив журналістам економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу. «У нас є цей ресурс, і ми повинні допомагати людям», – пояснив він.

Газета також повідомила, що аналогічні пропозиції були внесені сенатором-республіканцем Міттом Ромні і колишнім кандидатом в президенти від демократів Ендрю Янгом.

«Загальна вартість пакету складає 400 мільярдів доларів. Цими ресурсами володіють міністерство фінансів і Федеральний фонд з надзвичайних ситуацій», – додав Кудлоу.

Британські ЗМІ також заявили, що для надання допомоги Конгресу, федеральному парламенту в Вашингтоні необхідне схвалення. «Минулого тижня депутати обох палат (Палати представників і Сенату) заявили, що почали консультації з цього питання», – додав Дейлі.