Поштова служба США не доставила вчасно більше 150 000 бюлетенів

Поштова служба США не доставила вчасно більше 150 000 бюлетенів, тому вони були відправлені на виборчі дільниці після закінчення голосування 3 листопада.

За даними Washington Post, понад 12 тисяч цих бюлетенів знаходяться в п’яти штатах, де ім’я переможця президентських перегонів ще не визначено. Видання зазначає, що кількість бюлетенів, що не були доставлені вчасно, ймовірно, зросте. Прибулі після 3 листопада бюлетені можуть бути зараховані або оголошені недійсними в залежності від місцевого законодавства.

Президент США Дональд Трамп в останні місяці неодноразово критикував метод голосування поштою. За його словами, це не дозволяє точно і швидко підвести підсумки голосування. Республіканець пояснив, що має на увазі, перш за все, загрозу масштабної фальсіфікації бюлетенів, голосування «мертвих душ», а також осіб, які не мають права брати участь у виборах. Трамп також сказав, що голосування по пошті робить вибори уразливими для іноземного втручання.

У Сполучених Штатах поштова служба фактично є незалежним агентством в рамках федерального уряду. Уже 13 років поспіль її бюджет має дефіцит близько 80 мільярдів доларів.