Німеччина забороняє Uber

У четвер німецький суд заборонив таксі-сервіс Uber (Убер) в Німеччині, підкресливши, що у американської компанії немає необхідної ліцензії на надання транспортних послуг на орендованих транспортних засобах, повідомляє Reuters.

Це ще один удар для компанії, яка втратила ліцензію на діяльність в Лондоні, який був її найбільшим ринком на Старому Континенті.

Рішення німецького суду вступає в силу негайно і не може бути оскаржене.

“Ми розглянемо пропозицію і вирішимо, які будуть наші наступні кроки для забезпечення того, щоб наша послуга продовжувала поставлятися споживачам”, – сказав представник Uber.

За словами тих, хто знайомий зі справою, компанія змінить модель, по якій вона працює в Німеччині. Однак Reuters, посилаючись на своє джерело, вказує, що вона буде шукати спосіб оскаржити рішення.

Позивач, Taxi Deutschland, вказав, що вони хотіли, щоб рішення вступило в силу негайно. Після цього Uber повинен буде заплатити штраф у розмірі 250 доларів за кожне перевезення і штраф може досягати 250 000 євро при повторних порушеннях.

Це не перше судове рішення проти Uber в Німеччині. Чотири роки тому їй було заборонено пов’язувати водіїв, які їздили на своїх автомобілях, з пасажирами через її додаток.